Kupaonski element

Published on August 20th, 2011.

Još jedan projekt može početi 🙂

Nacrt napravljen, materijal izrezan, pokantiran i dovezen.

Za početak – označavnje mjesta za bušenje…

Izgled “stock” kupaone, tj. kupaone prije bilo kakvih radova.

Pripasavanje glavnih elemenata. Ak tu ne nekaj ne štima, piši ga vri* 🙂

Prvi tricky dio: ispiliti dio gornje ploče u koji sjeda podnožje umivaonika koji je naravno – neravan.

“Perfectly assembled!” – kako bi rekao Robert De Niro u filmu “Man Of Honor” (Časni ljudi) 🙂

Prvi, teži, dio je gotov. Glavni kostur, vrata donjeg elementa i pripasavanje uz zid su finito!Kad je sve naleglo uz sva 3 zida slijedi popunjavnje razrokih spojeva bijelim silikonom. Mrzim kad neki spoj nije sjeo do kraja, jednostavno mi “strši” ta crna crta, pa je jednostavno zapunim silikonom.

Spoj umivaonika i ploče nije silikoniziran već “zadihtan” samoljepivom gumenom trakom koja se obično ljepi na vrata. Razlog? Da se ploča može lako skinuti radi eventualnih popravaka, jer su u tom donjem boxu razni ventili.

Spojnice (panti) na vratima su poštimani, pa sad spoj izgleda daleko bolje nego na prethodnim fotografijama 😉

Srednji nosač se pili poslje, od ostataka, jer je jednostavno nemoguće točno u milimetar predvijedti kolko se element bude spigal, što zbog nesavršenog umivaonika što zbog neravnih zidova.

Te letvice najviše služe ravnanju nosivih ploča i police da bi se vrata mogla nesmetano otvarati i zatvarati bez ikakvog zapinjanja.

Nakon par dana stiglo je i ogledalo, pa je na red došla izrada nosača, ugradnja prekidača, osvjetljenja, te spajanja na struju.

A-HA! 😉 Konačno sam našao fantastičnu vodilicu za bušenje tipli. Košta solidnih 140 kn, ali vrijedi svake kune, jer s tim čudom je bušenje tipli postalo zadovoljstvo. O preciznosti da ne govorim 😉

Nevjerojatno je zadovoljstvo vidjeti kako su letvice s tiplima spojene točno na milimetar i perfektno ravno 🙂

Ne znam kako Vi, ali ja užasno mrzim one male prekidače na rasvjetnijm tijelima iznad ogledala. Em su presitni, em mi je tlaka s mokrom rukom gasiti lampu, pa sam odlučio staviti prekidač normalne veličine.

Pa hej, kad smo već tu, ajmo stavit i jedan utikač za fen, brijači aparat, itd 😉

Ubodna pila se malo mučila s kružnom putanjom, al preživjela je. Kutijice za prekidač i utičnicu, da sve bude po PE-ES-u, ipak je to kupaona, treba sve dobro zaštiti od vlage.

Zadnja strana nosača. Žice rasvjete, prekidača i utičnice.

FINALE 🙂

Stavljena mala vrata na jednu od gornjih polica, ugrađene “flat” ručice za vrata (da ne strše nepotrebno), svi ružni spojevi silikonizirani i wajf je već naselila prve kozmetičke sitnice.

Ovaj put nije baš bilo sve perfektno, godovi na nekim daskama idu u krivom smjeru, neravni zidovi su me primorali da neke letvice kratim čak za dobar centimetar, neki dijelovi su došli tek kasnije, zmanjkalo šarafa, u Bauhaus sam se vozil u prosjeku 2 puta dnevno…

No, na kraju tu je zadovoljstvo napravljenim poslom, problemima unatoč, a kolka je financijska ušteda ne bi znao, no ugrubo taj cijeli element sa svim pripadajućim điđama je koštal cca 1.200 kn.

Materijal i njegova obrada je izašao 800 kn.
Spojnice (panti), šarafi i sličan potrošan materijal su odneslil dodatnih 100 kn, a ogledalo i lampa dodatnih cca 300 kn

To je to – ze-ge-o 😉

This blog is a part of:
Real Time Web Analytics