Pjevajte nešto ljubavno…

Blog

Published on August 7th, 2014.

Sjećate se kad ste bili mali i s bratićima, sestričnama ili frendovima iz kvarta gledali doma horrorac na “video rekorderu” s VHS kasete koja je bila tolko loša da je već i to bio horror sam po sebi ? No, mi smo, kad bi nas uhvatila prpa, uvijek znali reći jedni drugima: “Gle, nemoj se bojati, zamisli si samo da je sad tu muzika iz reklame za pastu za zube” i gle čuda – to je funkcioniralo 😀 Odmah bi se nekako razbio strah i cijeli koncept hororca bi pao u vodu kad bi nas hrpa tamo prasnula u smijeh.

Zašto ovo pričam ?

Iz vrlo jednostavnog razloga, da dočaram, tj da nas prisjetim kolko je zvuk, muzika, glazba, pjesma, važan dio nekog dojma, emocije, doživljaja. Muzička podloga neke priče je može naglasiti, pojačati cijelu priču, ili je upropastiti, ma kolko priča bila dobra.

Coca-Cola Dance

Vjerujem da skoro svi imamo listu pjesama prema određenim aktivnostima, vožnja biciklom, teretana, kad kuhamo ručak, kad radimo ili kad se želimo opustiti.
Ta pjesma koja nam pomogne pretrčati još taj jedan dodatni kilometar, ili podignuti na “benču” još koju kilu više, ili da izdržimo na poslu još koji sat duže i zaključimo dan pozitivno.
S muzikom je sve ljepše, kad smo sretni, sve leti, sve ima smisla i sve je “zeko i potočić”, ali isto tako uz muziku je pojačana i ona tužna emocija.

Svi smo barem jednom imali slomljeno srce ili patili za nečim ili nekim i u tim trenucima sve pjesme kao da su pisane za nas, o nama i o onome što nam se desilo. Bilo da pjeva Barry White, AC / DC, Prodigy ili Mate Miško Kovač, svi pjevaju o našoj patnji, nevjerojatno.
Čudo jedno, a sve te pjesme smo slušali i prije, ali sad nas “pogađaju točno u sridu”.

I ne samo to, neke pjesme su nam kao “bookmark” u knjizi sjećanja. Kolko puta smo se vozili autom i na radiju čuli neku pjesmu koju nismo čuli “100 godina”, a koja nas je vratila u neko doba, neki događaj, uz neke ljude i podsjetila nas na neke osjećaje, mirise i okuse…
To je ta komponenta koja može promjeniti cjelokupan doživljaj neke postojeće priče ili nas može provesti davnim sjećanjima – glazba tj. pjesma.

Kolko nam se samo puta desilo da nam se neka pjesma vrti u glavi cijeli dan, nikako je izbaciti iz glave i stalno je pjevušimo, ili mičemo bokovima u ritmu, a da toga nismo ni svjesni, moćna stvar je ta glazba 😀

Music styles

Glazba nas definira i više nego smo svjesni. Neki svoj stil odjevanja definiraju kroz glazbu koju slušaju, punk, rock, hippie, emo, techno …Od crnog do bijelog preko šarenog, cijela paleta boja i emocija izražena kroz “krpice” na nama, a na krilima glazbe s kojom se poistovjećujemo.

Siguran sam da Vam nije promakla ni Coca-Colina kampanja “Reci to pjesmom” koja nam pomaže da pjesmom lakše i bogatije prenosimo poruke jedni drugima.

Reci To Pjesmom

Tokom ljeta 2014., svaka Coca-Colina ReciToPjesmom etiketa imati će pjesmu na linku.
Samo skeniraj QR kod na etiketi i pjesma će krenuti na tvom mobitelu.
Ovo nisu samo pjesme, to su kratki video zapisi s tekstovima pjesama koji izražavaju emocije ili poruke na novi način, spremni za slanje bilo kome.
Izaberi Coca-Colu koja najbolje izražava tvoje raspoloženje i #ReciToPjesmom.
Ako si kući ili ne možeš trenutno doći do Coca-Cole svejedno možeš poslati pjesmu. Otiđi u bazu pjesama, odaberi poruku koju želiš poslati i šalji!
Možeš ju podijeliti direktno na Facebooku ili možeš kopirati link i podijeliti ga bilo gdje. Kreni, ReciToPjesmom!

 

Ovaj tekst je dio akcije #činidobro Coca-Cola System – Bloggers Network.